Vad är svett?


Svett som kallas ekkrin (vatten + salt) behöver vi för att kyla ned kroppen och för att det ger ett gott grepp i händer och fötter när vi ska lyfta något.

Den svett som istället kallas för apokrin (armhålor och ljumskar) har en lite oklar funktion. Den funktion man tror främst att den finns till för, är att denna typ av svett innehåller våra doftsignaler, alltså feromoner. Tyvärr luktar apokrin svett illa när den bryts ned av hudens bakterier.

Om man upplever att man svettas så mycket att det påverkar livskvaliteten kallas det för hyperhidros. Det är mycket jobbigt för individen och en del behöver till och med spruta in botox. Gör inte det, prova först Na14! Na14 kan du dessutom använda över hela kroppen och botox lägger man främst in under armarna.

Svett - Na14

 Man räknar med att det finns över 170,000 i Sverige som lider av sin svettning. Läs mer hos ”Patientföreningen för Hyperhidros”. Så här skriver en man (70 år) till oss:

Innan jag började med Na14 så led jag av en olidlig lukt under armarna. Jag duschade självklart varje morgon men efter ca en halvtimma så kom lukten. Jag hade svårt att vistas med folk då jag skämdes över min lukt. Hade oftast jacka på mig då den hjälpte mig från att lukta illa. Efter att jag testat Na14 så kan jag vistas ibland människor. Na14 hjälpte mig med en gång. Jag dabbar mig på morgonen och är helt fri från lukten hela dagen. I dag så skulle jag inte klara mig utan denna produkt. 

Läs vad fler nöjda användare skriver här.